|
Η κινητοποίηση έμπρακτης αντίστασης στην ντροπιαστική διπλωματική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, πολιτικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, όπως το March to Gaza.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω στις 10.00 μμ. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες το στρατιωτικό φορτίο βρισκόταν στο πλοίο «Cosco Shipping Pisces» το οποίο κατέφθασε εκείνη την ώρα στο λιμάνι.
Οι αλληλέγγυοι έδειξαν την έμπρακτη στήριξη τους στον αγώνα των λιμενεργατών ενάντια στην συμμετοχή της χώρας στα εγκλήματα που διαπράττει το ισραηλινό κράτος στη ματωμένη Λωρίδα της Γάζας.
Οι αποβάθρες 2 και 3 γέμισαν από παλαιστινιακές σημαίες, φουλάρια και μπλούζες που έγραφαν «Free Palestine», ενώ τα συνθήματα ηχούσαν δυνατά και αποφασιστικά.
Το κυρίαρχο σύνθημα, φυσικά, ήταν αυτό που συνδέεται πλήρως με τον σημαντικό αγώνα των λιμενεργατών: «Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν: Με των λαών το αίμα τα χέρια τους δε βάφουν».
Ανάμεσα στις φωνές για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ξεχώρισε και το σύνθημα «Με το Ισραήλ καμία συνεργασία. Κανένα λιμάνι για τη γενοκτονία».
Αργότερα, εν μέσω της μεγάλης κινητοποίησης, ο κόσμος ενημερώθηκε από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ότι οι λιμενεργάτες θα διαφυλάξουν με συνεχή παρουσία στο σημείο πως δεν θα πραγματοποιηθεί η εκφόρτωση των 5 conteiner με το πολεμικό φορτίο όσο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά.ο κόσμος ενημερώθηκε από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ότι οι λιμενεργάτες θα διαφυλάξουν με συνεχή παρουσία στο σημείο πως δεν θα πραγματοποιηθεί η εκφόρτωση των 5 conteiner με το πολεμικό φορτίο όσο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, είπε συγκεκριμένα πως τα κοντέινερ εντοπίστηκαν και πως ως τις 20 του μήνα το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι, με τους λιμενεργάτες να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να επιτρεψουν την εκφόρτωσή του. «Είμαστε σε ετοιμότητα και αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε» δήλωσε δυναμικά.
Φωτογραφίες από την κινητοποίηση



