Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκτίμησε την Τρίτη ότι η προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενδέχεται να αναβληθεί για αργότερα.
 
«Είναι πιθανόν να μη συμβεί στις 12 Ιουνίου» στη Σιγκαπούρη, είπε ο Ντ. Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, λίγο μετά τη συνάντηση του με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.
 
Η σύνοδος «ίσως να γίνει αργότερα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ορισμένες προϋποθέσεις», τις οποίες όμως δεν ανέλυσε.
 
Ο Ντ. Τραμπ έκρινε πάντως ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλάει πολύ σοβαρά όταν εκφράζει την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρατήρησε μια διαφοροποίηση στο ύφος που χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα μετά τη δεύτερη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Κίνας, τον Σι Τζινπίνγκ. «Υπήρχε μια διαφορά όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφυγε από την Κίνα την δεύτερη φορά. Είχε διαφορετική συμπεριφορά μετά από αυτήν τη συνάντηση και ξαφνιάστηκα λίγο», είπε, διερωτώμενος για τον ρόλο που παίζει ο Κινέζος ομόλογός του. «Τα πράγματα άλλαξαν μετά από αυτήν τη συνάντηση και δεν μπορώ να πω ότι αυτό με χαροποιεί», υπογράμμισε.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει πίσω από τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, μετά τις αμφισβητήσεις της Βόρειας Κορέας για τη συνάντηση.