Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Το έγγραφο είχε τίτλο «διαπίστωση αναρμοδιότητας της Βουλής ως προς τα διαβιβασθέντα σε αυτήν στοιχεία» για την υπόθεση «ΝOVARTIS». Σημειώνεται ότι η δικογραφία θα σταλεί στην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για την περαιτέρω διερεύνηση της ανάμειξης πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Βουλή αποφάσισε έπειτα από ψήφισμα, τη μη άσκηση ποινικής δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, δέκα πολιτικών προσώπων. Πρόκειται για διώξεις κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Σπυρίδωνος-΄Αδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γεωργίου Κουτρουμάνη.
 
Υπογραμμίζεται ότι τα ενδεχόμενα αδικήματα των πολιτικών προσώπων αφορούν πράξεις δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ στο έγγραφο εμπεριέχονται και αποσπάσματα πρακτικών από τη συνεδρίαση της Βουλής στις 18 Μαΐου. Στην ψηφοφορία είχαν λάβει μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ νωρίτερα, είχε αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.