Οι άδειες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ. Οι αρχικών πέντε επιλεγέντες χωρία προαίρεση εταιρείες είναι οι εξής:
 
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 
Πρόκειται δηλαδή για τους σταθμούς Δηλαδή ο ΣΚΑΪ, το STAR, ο ALPHA, ο ΑΝΤ1 και το Epsilon TV. 
 
Με απόφαση του Συμβουλίου θα δοθεί άδεια και στην  Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, συμφερόντων Φ. Βρυώνη, όμως υπό την προϋπόθεση πως τις 26 Ιουνίου θα προσκομίσει στοιχεία έκδοσης δανειακής σύμβασης ύψους 6,3 εκ ευρώ προς την μέτοχο της εταιρείας, M.P.J. HOLDINGS LTD, Martine-Nadine Bolle.
 
Τα στοιχεία και των 6 αιτήσεων θα αποσταλούν για περαιτέρω έλεγχο, διάρκειας ως και 45 μέρες στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες,όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.
 
Ο όρος «προεπιλεγέντες» ήταν επιλογή του ίδιου του ΕΣΡ με τη διαδικασία αδειοδότησης ωστόσο να περιλαμβάνει ένα ακόμη βήμα το οποίο είναι ο έλεγχος των πόθεν έσχες των μετόχων των υποψηφίων από την Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος.
 
Αναμένεται άρα και η τελική απόφαση της Αρχής με τη λίστα να σφραγίζεται εντός του καλοκαιριού. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναμένεται και η Διάσκεψη του ΣτΕ, επί της προσφυγής που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ.
 

Παππάς: Η Ελλάδα αποκτά σταθμούς με νόμιμες άδειες 

 
«Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους σταθμούς με νόμιμες άδειες μετά από 27 χρόνια ανομίας και παράνομης αξιοποίησης ενός δημόσιου αγαθού, του φάσματος» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχετικά με τις άδειες.
 
«Ο διαγωνισμός, τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί χώροι δεν επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί, προστατεύοντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ολοκληρώθηκε», συνέχισε.
 
«Κάθε αδειοδοτημένη τηλεοπτική επιχείρηση οφείλει να καταβάλει το υψηλό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, να διατηρήσει 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστο, να λειτουργεί σε σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να παράγει πρωτότυπο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει η πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία» , υπογράμμισε επίσης.