Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε την Πέμπτη με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και υποστήριξε ότι «αν η Τουρκία τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ξέρει ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική».

Επανέλαβε ότι η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει αιχμαλώτους, αποτελεί «μία τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία» και κάλεσε την Άγκυρα να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Εμείς θέλουμε μια Τουρκία, η οποία να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο, το δρόμο της Ευρώπης, το δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δρόμο της ειρήνης και αυτό θα είναι προς το καλό όλων των λαών μας».

Ξεκαθάρισε πως «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί» και στάθηκε στη σταθερότητα που έχουν επιδείξει στην ευρύτερη περιοχή σε δύσκολες περιόδους. Δήλωσε ότι κτίζουν ένα πυλώνα σταθερότητας, που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο, αλλά και προς τα βόρεια, μέσω της Ελλάδας, με τις Βαλκανικές χώρες.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι «εκείνο το έθνος, που εύκολα μπορεί να συνομιλεί με το Ισραήλ και παράλληλα να έχει το σεβασμό των αραβικών κρατών γιατί ο Ελληνισμός δεν υπήρξε ποτέ επιθετικός στην ευρύτερη περιοχή». Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τους υπουργούς Άμυνας του Ισραήλ και της Κύπρου, εκτίμησε ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας περιόδου συνεργασίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο Κύπρου- Ελλάδος στον ενεργειακό τομέα, υπογραμμίζοντας πως οι δύο χώρες χτίζουν τον κόμβο της ενέργειας, που μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.