Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Γ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «δόλιο πολιτικό σχέδιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής, παρεμβαίνοντας καθημερινά και απροκάλυπτα μέσα από “Τα Νέα” και “Το Βήμα”».

Αναφερόμενος στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «είναι ρεαλιστικά η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με τη συναίνεση των γειτόνων», καθώς «παίρνουμε πίσω τα περισσότερα από όσα είχαμε απολέσει μετά το εθνικό Βατερλό που μας οδήγησαν Μητσοτάκης-Σαμαράς».

Αφού χαρακτήρισε τη συμφωνία «βάση για μια επίθεση οικονομικής φιλίας και μορφωτικής συνεργασίας» ανάμεσα στις δύο χώρες, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά και στους Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη. «Αλίμονο αν στην ψηφοφορία καταντήσει να ταυτιστεί με τον Όρμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τους ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές Σαμαρά-Γεωργιάδη».