Το ThePressProject επικοινώνησε με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της ΕΛ.ΑΣ., που μας παρέπεμψε στο Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για να ενημερωθούμε για την πορεία των ενεργειών της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών και τη διαδικασία που διεξάγεται στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο Γουδί. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι δεν έχει προς το παρόν υπάρξει καμία επίσημη ταυτοποίηση, γι’ αυτό και δεν έχει γίνει σχετική ανακοίνωση. Αυτό οφείλεται στο ότι πρόκειται για απανθρακωμένα πτώματα, όπου η αναγνώριση, όπως έχει γίνει γνωστό, θα πρέπει να γίνει με βάση το DNA, που είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένο ότι δεν έχουμε καμία ολοκληρωμένη επίσημη ταυτοποίηση, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι οι δύο λίστες, μη ταυτοποιημένων πτωμάτων και αγνοουμένων, θα μπορούσαν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να ταυτίζονται.

Το γεγονός αυτό αναφέρεται και σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου λέγεται ότι:

«ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, (σ.σ. τόσοι είχαν εντοπιστεί όταν γραφόταν η ανακοίνωση) των οποίων οι σοροί έχουν εντοπιστεί».

Αν προστεθεί το αριθμητικό στοιχείο ότι η διαδικασία ταυτοποίησης φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ίσως μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων δε θα αυξηθεί δραματικά.