Του 35 έχουν φτάσει οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογύφυρας στη Γένοβα, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο υφυπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Εντουάρντο Ρίξι, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 22 άνθρωποι πέθαναν μετά την κατάρρευση οδογέφυρας στην Γένοβα. Εξέφρασε την ανησυχία του για αύξηση του αριθμού των νεκρών και τόνισε πως «δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική γέφυρα δεν κατασκευάστηκε με τρόπο που να αποτρέπει μια τέτοια κατάρρευση».

 
«Η κατάρρευση ήταν ξαφνική και απρόβλεπτη. Η γέφυρα παρακολουθείται διαρκώς, με ελέγχους περισσότερους από όσους προβλέπει ο νόμος» ισχυρίστηκε ο Στέφανο Μαριλιάνι, διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου ASPI, για την περιοχή της Γένοβας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να θεωρούμε επικίνδυνη τη γέφυρα» συμπλήρωσε. 

Μαρτυρίες που επικαλείται η La Repubblica κάνουν λόγο για πτώση κεραυνού στο συγκεκριμένο σημείο, ενδεχόμενο που πάντως θα πρέπει εξεταστεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο  Russia Today, πυροσβέστης δήλωσε στην δημόσια ιταλική τηλεόραση πως είδε 20 οχήματα να γκρεμίζονται μαζί με τη γέφυρα. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, τόνισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πολίτες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε «τους 200 πυροσβέστες (και όλους τους άλλους ήρωες) που εργάζονται για να σώσουν ζωές».

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έχουν σπεύσει στο σημείο του τραγικού συμβάντος. Περίπου 200 άνδρες προσπαθούν να ανασύρουν ζωντανούς από τα ερείπια.


Το Αljazeera αναφέρει πως ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας, η οποία είχε χτιστεί το 1961. Το 2016 είχαν πραγματοποιηθεί έργα ανακαίνισης. H γέφυρα διασχίζει αστική περιοχή, στην οποία υπάρχουν εμπορικά κέντρα, πολυκατοικίες και βιομηχανική περιοχή, έχει μήκος 1.182 μέτρα και προσχωρεί στον αυτοκινητόδρομο Α10, που συνδέει τη Γαλλία με την Ιταλία και τα τουριστικά θέρετρα. Συνδέει και την πόλη με το αεροδρόμιο