«Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης» και «τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ στάθηκε για μία ακόμη φορά στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα κάτω από 20% αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας.
 
Ο συνδυασμός της διεθνούς κρίσης με την παθογένεια του ελληνικού οικονομικού σχηματισμού αποτέλεσαν τη βασική αιτία της ελληνικής κρίσης χρέους, τόνισε η υπουργός και υποστήριξε πως ήταν λάθος η «θεραπεία» που ακολουθήθηκε τόσο κατά την αφετηρία του σχεδίου διάσωσης όσο και κατά την υλοποίηση της γνωστής συνταγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για εσωτερική υποτίμηση.
 
«Οι συνέπειες ήταν τραγικές, το χρέος εκτοξεύθηκε στα 300 δισ. και η ανεργία στο 28%» συμπλήρωσε για να τονίσει ότι όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, τα δεδομένα άλλαξαν. «Πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, νομοθετώντας αλλαγές υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» είπε.
 
«Επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αξιοποιώντας κάθε χώρο, για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική. Αν αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες, μόνο τότε θα καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε το παρελθόν, αλλά να σκεφτόμαστε με δημιουργικούς τρόπους το μέλλον» κατέληξε.