Σε ύφεση παραμένει η πυρκαγιά στο δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων στην Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναφέρουν πως «παραμένει σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες». Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν καεί 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ένα κοπάδι με περίπου 70 αιγοπρόβατα και τις σκεπές δύο αγροτικών κτισμάτων.

Το απόγευμα της Κυριακής, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κοντοδεσπότι και Σταυρός, μία κατασκήνωση, μία μονή και σπίτια γύρω από τα Ψαχνά. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάτζα, «λιγότερα από 140 άτομα φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά από τη μεταφορά τους με λεωφορεία καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα». Από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών

Τη Δευτέρα στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά, συμμετείχαν 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.