Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή 21 παιδιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, παρουσία εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και της Εκκλησίας. Τα παιδιά διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Μόζας, ενώ σύμφωνα με το magnesianews.gr, δεν υπήρξαν αντιδράσεις. 

Παρακολουθήστε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου TRT της Θεσσαλίας:

 
Μία ημέρα αργότερα, την Πέμπτη, μέλη συλλογικοτήτων και κινημάτων της πόλης υποδέχθηκαν παιδιά στο Γυμνάσιο Ιωλκού, όπου παρά τις αντιδράσεις που προηγήθηκαν, έτυχαν θερμής υποδοχής.
 
«Υποδεχόμαστε συμβολικά και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα, δείχνοντας την στάση που κάθε κοινωνία θα έπρεπε να έχει» τονίζουν τα κινήματα και καλούν τους γονείς που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αντιδρούν, να μην φράξουν το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση» ανέφερε το κάλεσμα για την υποδοχή των παιδιών στο Γυμνάσιο του Ιωλκού. 
 
«Από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, μετά τη συνέλευση της Τετάρτης, παραιτήθηκαν τα 4 από τα 7 άτομα του Δ.Σ. λόγω γεγονότων που είχαν σχέση και με τις γενικές συσκέψεις στο σχολείο για την υποδοχή των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή της ΑΡΣΙΣ» ανέφερε γονέας στο e-thessalia.gr, τονίζοντας τη διαφωνία των γονέων στην απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο. «Οι Χιώτες και οι άλλοι νησιώτες έπιασαν το χέρι αυτών των παιδιών και τα έσωσαν. Δεν θα τους κλείσουμε εμείς την πόρτα στο δημόσιο σχολείο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κάποιων γονιών εναντίων των άλλων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις που μεταφέρει το δημοσίευμα, ενώ οι γονείς καλούν να διατηρηθεί ανοιχτό το Γυμνάσιο για όλα τα παιδιά.