Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, οι πυρκαγιές που σάρωσαν την πολιτεία της Καλιφόρνια τις τελευταίες μέρες, έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 56 νεκρούς και 130 αγνοούμενους. Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 10.231 σπίτια και καταστήματα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Περίπου 461 διασώστες συνεχίζουν να ελέγχουν τις περιοχές που έχει περάσει η πυρκαγιά, προκειμένου να εντοπίσουν αγνοούμενους, έχοντας τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.


Το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Μπιούτ έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα ονόματα των αγνοούμενων εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, δήλωσε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και κάνουν ό,τι μπορούν για να κινηθούν πιο γρήγορα γίνεται.

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ωστόσο δεν μπορούμε να βάλουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τις πιέσεις των κατοίκων που έχουν απομακρυνθεί λόγω του κινδύνου από τα σπίτια τους και θέλουν να επιστρέψουν, δήλωσε ότι «καταλαβαίνω τη θέση τους, αλλά υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα».