«Ένα μπουρδέλο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντεμπακούκο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του» είπε, μεταξύ άλλων, πριν λίγες ημέρες ο Τάκης Τσουκαλάς στην τηλεόραση του Extra, με τα λεγόμενά του να κάνουν το γύρω των κοινωνικών δικτύων.  
 
Και παρότι από φιγούρες όπως του Τσουκαλά δεν περιμένει κάτι καλύτερο, η οπαδική τηλεπερσόνα κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τα όρια γραφικότητας που οι θεατές της επιφυλάσσουν για χρόνια. 
 
Δεν έχουν περάσει περισσότερα από πέντε χρόνια από την στιγμή που ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, παρομοίαζε σαν «χιμπατζή» τον Γιάννη Αντετοκούμπο μέσα από την τηλεόραση του Κόντρα, γεγονός που στηλίτευσε και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με τον Παναγιώτη Δημητρά να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 
Παράλληλα, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, διαβίβασε το οπτικοακουστικό υλικό ζητώντας τη διερεύνηση για «ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικώς κολάσιμων πράξεων», με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο.
 
Η καλύτερη όμως απάντηση δόθηκε από τον αδερφό του Θανάση που βρέθηκε στο στόχαστρο του Τσουκαλά, Γιάννη, όπως οφείλει να κάνει ένας αδερφός για τον αδερφό του. Όπως οφείλει να κάνει ο καθένας απέναντι στον ρατσιστικό οχετό που ακόμα και σήμερα βρίσκει φιλόξενα μέρη μέσα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά κυρίως, στους ελληνικούς δρόμους, τα λεωφορεία, τις διαβάσεις, τις πλατείες και κάθε δημόσιο χώρο.
 
Η απάντηση του Γιάννη για τον Θανάση στον Τσουκαλά (και κάθε Τσουκαλά):
 

 
«Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες…Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω τη σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό – ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στο Θανάση, ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι πάρα πολύ λυπημένος και απογοητευμένος…Αλλά δε θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη για τη χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει, και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».