Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ο γενικός εισαγγελέας της Σ. Αραβίας ζήτησε τη θανάτωση πέντε εκ των 11 υπόπτων για τη δολοφονία του Κασόγκι στην πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η 15μελης ομάδα που στάθηκε στην Κωνσταντινούπολη είχε εντολή να γυρίσει τον Κασόγκι πίσω στη Σ. Αραβία και όχι να τον δολοφονήσει, όπως αποφάσισε ο επικεφαλής της αποστολής μετά την αντίσταση που προέβαλε ο Κασόγκι. 

Την εντολή για τη δολοφονία φέρεται να έδωσε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, Αχμέντ αλ Ασίρι. Η 15μελής αποστολή σχημάτισε ομάδα κατασκοπείας και ομάδα υποστήριξης. Παρά το ότι, σύμφωνα με την εισαγγελία, η εντολή ανέφερε πως η αποστολή έπρεπε γυρίσει στη Σ. Αραβία με τον Κασόγκι και όχι να τον δολοφονήσει. Ωστόσο, η εντολή δόθηκε λόγω του ότι ο δημοσιογράφος αντιστάθηκε. Συνολικά έχει γίνει σύλληψη 21 συνολικά ανθρώπων, εκ των οποίων οι 11 θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, το Ριάντ έχει επανειλημμένως αρνηθεί πως στην υπόθεση εμπλέκεται η βασιλική οικογένεια των Σαλμάν, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία αποτέλεσε συνέπεια «μίας ανάκρισης, η οποία έλαβε αρνητική τροπή».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει προ ημερών η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε στείλει στην Κωνσταντινούπολη μια «ερευνητική ομάδα»  που αποτελούνταν από 11 άτομα. Ανάμεσα τους βρίσκονταν ο χημικός Ahmad Abdulaziz al-Janobi και ο ειδικός περί της τοξικολογίας Khaled Yahya al-Zahrani.

Όπως επισημαίνεται η «ομάδα έρευνας» έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Οκτωβρίου, εννέα μέρες μετά τη δολοφονία του Κασόγκι. Επισκέπτονταν καθημερινά το προξενείο από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη της δολοφονίας. Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε την είσοδο στην τουρκική αστυνομία στις 15 Οκτωβρίου και αφού είχε ξεσπάσει διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.