Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση έδωσαν χιλιάδες  εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι κατά του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με συνθήματα όπως «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών», «δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», οι εκπαιδευτικοί στην Αθήνα απαίτησαν μονιμοποίηση των αναπληρωτών και μαζικούς μόνιμους διορισμούς στα σχολεία.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους στα Προπύλαια για να ακολουθήσει συνέλευση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών για να καθορίσουν τη συνέχεια των δράσεων τους. Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών έχει καταλάβει συμβολικά την Πρυτανεία από την περασμένη Παρασκευή και καλεί στην έμπρακτη στήριξη της κατάληψης της Πρυτανείας διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από άλλους χώρους του δημοσίου (υγεία, Δήμους, Πανεπιστήμια, κλπ) πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να υπάρξει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.