Οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας αντιδρούν με 24ωρη απεργία στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο. Η περικοπή του επιδόματος εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου αντεργατικού σχεδιασμού κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τον νόμο 4512/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ζητούν άμεση Νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, όπως επίσης και την κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά.

Τονίζουν πως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να ανατρέψουν κάθε μεθόδευση που στόχο έχει να πλήξει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ και να εκχωρήσει αρμοδιότητες στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τα σχέδια που έχει για την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών. «Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική  Απεργία της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, όπως  και στην Απεργιακή  Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί στις 11.00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις εξάντλησαν κάθε περιθώρια υπομονής. Είναι η ώρα να δοθούν επιτέλους λύσεις και μάλιστα άμεσα».