Αναβλήθηκε το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να δεχτούν να γίνει συνέδριο με προέδρους με νόθους εκπροσώπους που δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Παράλληλα, την Κυριακή τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ό,τι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων, που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία, που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική – λαϊκή οικογένεια».

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθούν τη διεξαγωγή του συνεδρίου με προέδρους ΑΕ και golden boys. «Η συνδικαλιστική κάστα γύρω από την ηγεσία της ΓΣΕΕ σπαταλούσαν τα λεφτά των εργαζόμενων μέσα σε πολυτελή θέρετρα και μέσα στη χλιδή, πίνοντας σαμπάνιες, πήγαν να νομιμοποιήσουν μέσα από μια παράτυπη διαδικασία τους νόθους συνέδρους, αντιπροσώπους που δεν εκπροσωπούν τίποτα. Ήμασταν έξω από την είσοδο του συνεδριακού κέντρου 16 ώρες κάθε μέρα και αυτοί δεν έβγαιναν από τα δωμάτιά τους. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνει συνέδριο με προέδρους ΑΕ και golden boys. Εκτός αν το κάνουν σε κρουαζιέρα ή πάνε στη Σικελία».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, υποστήριξε  πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή συνεδρίου, ενώ άφησε αιχμές για συνεργασία του ΠΑΜΕ με την κυβέρνηση. «Θα επιδιώξουμε  να γίνει το συνέδριο με όρους δημοκρατίας και διαφάνειας. Η θητείας μας λήγει στις 24 Μαρτίου. Μέχρι τότε θα επαναπροκηρύξουμε το συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό. Θα καλέσουμε την εκτελεστική εξουσία να προστατεύσει το συνέδριο. Η αστυνομία αποχώρησε την ώρα που το ΠΑΜΕ έκανε το ντου. Υπάρχει ενδεχομένως σύμπτωση συμφερόντων κυβέρνησης και ΠΑΜΕ, δεν θέλουν να υπάρχουν συνδικάτα.. Το συνέδριο πρέπει να γίνει και να καλυφθεί από τη δημόσια τηλεόραση. Θα ζητήσω συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον πρωθυπουργό. Θα κάνουμε τα πάντα για να μη διοριστεί η διοίκηση από το πρωτοδικείο. Αυτός είναι ο σκοπός τους για να λένε μετά ότι είμαστε διορισμένοι».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου το ΠΑΜΕ είχε καταγγείλει ότι στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν την παρουσία νόθων αντιπροσώπων στο συνέδριο και αφού εμποδίστηκαν από τους εργαζόμενους, επιστράτευσαν ένοπλους μπράβους που χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.