Σύμφωνα με πληροφορίες του Russia Today, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σε τραμ στην πόλη Ουτρέχτη της Ολλανδίας το πρωί της Δευτέρα, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος. Υπάρχουν ακόμα εννέα τραυματίες και, με τρεις από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Deutsche Welle αναφέρει ότι το επίπεδο ετοιμότητας για απειλή της δημόσιας ασφάλειας ανέβηκε στο επίπεδο 5. Η αστυνομία θεωρεί ως βασικό ύποπτο τον Γκιομέν Τανίς, με καταγωγή από την Τουρκία και τον αναζητά σε όλη τη χώρα, ενώ έχει καλέσει τους πολίτες να μείνουν σε απόσταση ασφαλείας σε περίπτωση που τον εντοπίσουν και στη συνέχεια να καλέσουν τις Αρχές.


Ο επικεφαλής του κράτους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Pieter-Jaap Aalbersber, ζήτησε από τους πολίτες να απευθυνθούν στις Αρχές των πόλεων τους για περισσότερες πληροφορίες και δήλωσε ότι δεν μπορούν να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, αλλά ούτε και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο. Βασικός ύποπτος για την επίθεση είναι ο 37χρονος Γκιοκμέν Τανίς που έχει τουρκική καταγωγή. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν αυξηθεί ο συναγερμός και οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ολλανδία, καθώς από εκεί περνά σιδηροδρομική γραμμή και υπάρχει ο κίνδυνος να διαφύγει προς τη Γερμανία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η χώρα είναι σοκαρισμένη από την επίθεση στον σταθμό του τραμ, τονίζοντας ότι «αυτές οι πράξεις βίας στόχευσαν κατά αθώων ανθρώπων» και προσθέτοντας ότι αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα «θα πρέπει το κράτος δικαίου και η δημοκρατία να απαντήσουν κατάλληλα απέναντι στη βία».