Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Φ. Σούκρε δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας μετέφερε με αεροπλάνο ποσότητα χρυσού στην Ελλάδα, όπως είχαν ισχυριστεί ελληνικά ΜΜΕ και η ΝΔ. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο εξάγει παράνομα το 96% του χρυσού που παράγεται στη χώρα. 

«Γνωρίζουμε ότι η δικτατορία του Μαδούρο βγάζει τον χρυσό από τη Βενεζουέλα για να τον πουλήσει παράνομα, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τον εθνικό πλούτο των Βενεζουελάνων. Σήμερα, το 96% του χρυσού που παράγεται στη χώρα μας εξάγεται λαθραία με τη συνενοχή και την ευθύνη της δικτατορίας του Μαδούρο. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις χώρες να μη γίνουν συνένοχες στη λεηλασία των εθνικών πόρων όλων των Βενεζουελάνων, κάτι που αποσκοπεί αποκλειστικά στην τρομοκράτηση των Βενεζουελάνων και στην εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης σε αυτήν την τελική φάση της δικτατορίας.

Πολύ σύντομα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και ο τεράστιος χρυσοφόρος πλούτος μας θα αξιοποιηθεί για την ποιότητα ζωής και την πρόοδο του λαού της Βενεζουέλας. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως δίοδος σε αυτήν την ξεδιάντροπη λεηλασία του χρυσού που ανήκει σε όλους τους Βενεζουελάνους».