Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Ν. Παππάς απάντησε στον Βαγγέλη Μαρινάκη που υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησαν να δώσει δάνειο στον Χρήστο Καλογρίτσα, ώστε να καταβάλλει την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.  Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν καλοπιάνει κανέναν και τηρεί ίσες αποστάσεις.

«Προφανώς και δεν έγινε. Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι τον εκδικούμαστε επειδή, κατά το αφήγημά του, κάποια χάρη δεν μας έκανε. Αυτό που προξενεί εντύπωση καταρχήν είναι ότι η ύψιστη κατηγορία την οποία απευθύνει είναι ότι τον είχαμε καλοπιάσει. Και μας άρεσε, λέει, το γεγονός ότι κατέβαλε 75 εκατομμύρια για την άδεια.

Η κυβέρνηση ούτε καλοπιάνει ούτε κακοπαίρνει κανένα. Η κυβέρνηση νομοθετεί. Δεν έχει ούτε εγγύτητες ούτε αποστάσεις. Δεν κοιτάμε πώς λέγεται ο καθένας ή τι ομάδα είναι, εμείς τον νόμο πάμε να εφαρμόσουμε όσον αφορά τα τηλεοπτικά».

«Προφανώς και δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω πώς το λέει. Μπορεί το κουτσομπολιό να είναι το τελευταίο του καταφύγιο. Και τι δεν έχουμε ακούσει. Κανένα δεν ευνοήσαμε. Όταν ο Καλογρίτσας φάνηκε ότι δεν έχει τα χρήματα οι πρόνοιες του διαγωνισμού ήταν τέτοιες και αποκλείστηκε το επόμενο δευτερόλεπτο».

Δεν διαψεύδει τι δηλώσεις Καμμένου για Μαρινάκη

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου για πρόταση του Μαρινάκη να τον αποπέμψουν από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον έλεγχο του τον ΔΟΛ, τόνισε πως είναι κάτι που δεν πρόκειται να διαψεύσει.

«Ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα και το τελευταίο του καταφύγιο είναι το κουτσομπολιό.

«Όταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Π. Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου “σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο” αυτό δεν θα το διαψεύσω».

Επιτέθηκε σε Μητσοτάκη και ΝΔ για σκάνδαλα

Απαντώντας στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανέφερε πως «πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς» ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απάντησε ότι  «το να κατηγορεί εμένα ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαι πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι σαν να λέω εγώ ότι έχει κομμουνιστικές ρίζες», ενώ έκανε αναφορά και στις υπόθεσης σκανδάλων που σχετίζονται με τη ΝΔ και τον πρόεδρο της.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι περήφανος συνεχιστής μιας πολιτικής παράδοσης που έχει σχετιστεί με όλες τις στιγμές της πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Από την αποστασία του 1965, μέχρι τις επιταγές Αλαφούζου, οι οποίες είχαν γίνει φειγ βολάν και που δήλωνε ο πατέρας Αλαφούζος τότε ότι στον Κ. Μητσοτάκη είχε δώσει λεφτά, αλλά χάλασε η σχέση τους διότι του ζητούσε συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, είναι ένας ηθικός πολυτραυματίας και από πού να το πιάσει κανείς: από την εμπλοκή των στελεχών του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Από την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Νοβάρτις; Από το γεγονός ότι έπαιρνε δάνεια για την εφημερίδα του, η οποία δεν λειτουργούσε και τα “πιστόλιαζε”; Από το γεγονός ότι ο οικογενειακός του προϋπολογισμός χρηματοδοτείται από μια οφ σορ εφοπλιστή για τον οποίο δεν μας έχει πει ποιος είναι για να ξέρουμε και εμείς και οι πολίτες, εάν κάποιες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κατά παραγγελία του εφοπλιστή που τον χρηματοδότησε».