Παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν την επικράτηση της ακροδεξιάς σε Ολλανδία, τα exit polls δείχνουν ότι οι ακροδεξιοί συνδυασμοί, δεν μπόρεσαν να κάνουν αποφασιστικό βήμα και ηττήθηκαν. Οι Σοσιαλδημοκράτες (Εργατικό Κόμμα)  κατάφεραν να  διπλασιάσουν τα ποσοστά τους και να πάρουν την πρώτη θέση, απέναντι στους Συντηρητικούς και τους ακροδεξιούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, οι ευρωεκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Ολλανδία, το ακροδεξιό, λαϊκιστικό «Φόρουμ για τη Δημοκρατία» (FvD) αναμενόταν να δώσει μάχη με το συντηρητικό, φιλελεύθερο κόμμα VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για την πρώτη θέση.

Ωστόσο, σύμφωνα με exit polls της εταιρείας Ipsos, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) έρχεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό παραπάνω από 18%. Το συντηρητικό-φιλελεύθερο VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει το 14%, ενώ το νέο εθνικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) του λαϊκιστή Τιερί Μποντέ συγκεντρώνει ποσοστό 11,2%. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση NOS, το PvdA αναμένεται ότι θα κερδίσει πέντε από τις 26 έδρες της Ολλανδίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το VVD τέσσερις και το FvD τρεις.