Στην τελευταία του ομιλία πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάνανε  μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους», ενώ αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ανέφερε ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Έκανε λόγο για τη σύγχρονη Οδύσσεια που πέρασε η χώρα με τα μνημόνια και ισχυρίστηκε ότι μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου το 2018, η κυβέρνηση κυβερνά χωρίς να έχει τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη.

«Περάσαμε μια σύγχρονη Οδύσσεια για να φτάσουμε ως εδώ. Όμως η περιπέτειά μας βρήκε τον τελικό της προορισμό, όσα εμπόδια και αν προσπάθησαν να μας βάλουν. Τον Αύγουστο του 18 φτάσαμε επιτέλους στην Ιθάκη, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και από τότε μπορούμε να σχεδιάζουμε και να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη».

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Κυριάκος  Μητσοτάκης και τα παλιό πολιτικό κατεστημένο θέλουν τη Δευτέρα να λένε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης δεν έλαβαν τη στήριξη του λαού και πως, αντιθέτως, ότι ο λαός ενέκρινε όσα αυτός πρότεινε και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν δύναμη για να μην μπορούν οι δανειστές να εκβιάζουν την Ελλάδα.

«Εμείς λοιπόν τη Κυριακή δε ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού για όσα καταφέραμε, αλλά ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και σε όσα αναγγείλαμε, τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να μη μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω. Την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η δική σου ζωή, η δική σου αξιοπρέπεια».