Σε δύο από τις επιθέσεις επλήγησαν δύο σχολεία στην Πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές. Άλλο πλήγμα σε κατοικία στον καταυλισμό Σάτι (Παραλία), έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, στοίχισε τη ζωή σε άλλους 10.

Η κατοικία που επλήγη στο Σάτι ανήκε στην εκτεταμένη οικογένεια του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ. Σκοτώθηκαν μία από τις αδελφές του καθώς και άλλοι συγγενείς,σύμφωνα με μέλη της οικογένειας και ιατρικές πηγές. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Χανίγια είχε δηλώσει πως περίπου 60 μέλη της οικογένειάς του είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Υψηλός κίνδυνος λιμού παραμένει, επίσης, στη Γάζα καθώς περισσότεροι από 495.000 Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν «καταστροφικές» ελλείψεις τροφίμων.

«Η Γάζα έχει αποδεκατιστεί», λέει ο επικεφαλής της UNRWA (United Nations Relief and Works Agency), προσθέτοντας ότι «τα παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση, ενώ τα τρόφιμα και το καθαρό νερό περιμένουν στα φορτηγά».

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου λέει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ακόμη και αν συμφωνηθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς. Η παλαιστινιακή ομάδα κρίνει ότι τα σχόλιά του δείχνουν ότι απορρίπτει την πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Τουλάχιστον 37.626 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 86.098 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς ανέρχεται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στη Γάζα.