Ντοκιμαντέρ για το «μακρύ χέρι του συστήματος»
Νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει στο φως η εφημερίδα Guardian σε συνεργασία με την INFOWAR Productions του Αρη Χατζηστεφάνου, την εταιρεία παραγωγής των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika.
Όπως ανακοίνωσε το Info War ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτει ότι διαδοχικές κυβερνήσεις και η ηγεσία της αστυνομίας επέτρεψαν σε “φασιστικά σταγονίδια” να παρεισφρήσουν στο σώμα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον για δικούς τους σκοπούς. Ο αξιωματικός, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση αλλαγής πολιτικού σκηνικού η Χρυσή Αυγή μαζί με τμήματα του κατασταλτικού μηχανισμού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και εναντίον της Αριστεράς.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ και άλλες κρατικές υπηρεσίες γνώριζαν εδώ και χρόνια κάθε κίνηση της Χρυσής Αυγής αλλά δεν υπήρχε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος καθώς το συγκεκριμένο κόμμα αποτελεί «εναλλακτική λύση και μακρύ χέρι του συστήματος».
Στο ντοκιμαντέρ η Λιάνα Κανέλη εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση εναντίον των φασιστικών ομάδων τις οποίες χαρακτηρίζει “ιδεολογικό και πολιτικό νταβατζή” σε “διατεταγμένη από το σύστημα υπηρεσίας”. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ αποκαλύπτει ότι πολλές φορές Έλληνες εργοδότες απειλούν τους εργαζομένους τους ότι θα φωνάξουν την Χρυσή Αυγή και ότι πολύ συχνά φασιστικές ομάδες επιτίθενται σε εργαζόμενους που διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει συγκεκριμένα περιστατικά που αποδεικνύουν ότι οι φασιστικές επιθέσεις δεν περιορίζονται σε μετανάστες αλλά στρέφονται εναντίον της Αριστεράς, των εργαζομένων αλλά και ομοφυλόφιλων. Απαντώντας στις καταγγελίες του ανώτατου αξιωματικού το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν χρησιμοποιείται – ούτε θα επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί – από οιονδήποτε πολιτικό χώρο έναντι οιουδήποτε άλλου» και καλεί «όποιον έχει στη διάθεσή του τέτοιου είδους στοιχεία να προβεί σε καταγγελία είτε στην Ελληνική Αστυνομία είτε στη Δικαιοσύνη». «Καμία ένδειξη δεν υπάρχει επίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση «ότι υπήρξε ανοχή στη δράση των «σταγονιδίων».
Σχετικά με τις καταγγελίες για τις πληροφορίες που είχε στη διάθεση της η ΕΥΠ η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι ευνόητο, ότι λόγω της φύσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είναι σε θέση η Ελληνική Αστυνομία να προβεί σε κάποιο ειδικότερο σχόλιο. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη όμως ότι κάποια Υπηρεσία δεν εκτέλεσε την αποστολή της, μέσα στα πλαίσια που επιτρέπουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της χώρας μας».
Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Guardian http://xstefanou.us5.list-manage2.com/track/click?u=1862f6f7cdb2e91a40dd2a113&id=a3efb674ad&e=dffe51f1f3