πως λέει ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.
 
Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. 
 
«Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία» προσθέτει ο κ. Μάστορας.
 
Η κυβέρνηση δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη διεμήνυσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
 
Στο μεταξύ, στο Αμύνταιο θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου – Φιλώτα Φλώρινας. Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.
 
Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
 
Εξάλλου, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Κοζάνης διοργανώνει το πρωί της Πέμπτης απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης και το βράδυ της Παρασκευής συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
 
Στο μεταξύ, επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος για το θέμα της ΔΕΗ. Σε αυτήν αναφέρει ότι η είδηση για την πώληση τμήματος της ΔΕΗ ακούστηκε ως κεραυνός στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. 
 
«Αγωνία και πόνος επικρατεί εις τον λαόν, ο οποίος, προερχόμενος επί τω πλείστον από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και αλλαχού, εγκαταστάθη εις όλους τους χώρους, όπου αναπτύχθησαν οι μεγάλες Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, με αποτέλεσμα και πάλι να ξεριζωθή μεταφερόμενος σε άλλους χώρους χάνοντας και την γην, την οποίαν καλλιεργούσε» σημειώνει και επισημαίνει ότι υπήρξαν και θετικά για εκείνους αφού πολλοί εργάζονταν στις μονάδες αυτές.