Όπως είπε ο κ. Σταθάκης στον real fm, «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν συμφωνηθεί. «Η συμφωνία προβλέπει τις 9 ιδιωτικοποιήσεις. Οι υπόλοιπες 11 δεν θα προχωρήσουν και θα περάσουν στο Ταμείο το οποίο θα ιδρυθεί, το οποίο έχει τριακονταετή ορίζοντα».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Οικονομίας, τόνισε ότι στις ιδιωτικοποιήσεις δεν θα συμπεριληφθεί η ΔΕΗ, το νερό και όσα άλλα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. «Η αγορά ενέργειας φυσικά θα έχει στάδια απελευθέρωσης αλλά η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

Τέλος, ο κ. Σταθάκης, τόνισε πως «υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων οι οποίες πρέπει να γίνουν, συν η ψήφιση του δεύτερου τμήματος το οποίο προβλέπεται στη συμφωνία ». Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα στις επόμενες 40 ημέρες, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους αλλά και να υπάρχει θετικό αντίκτυπο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.