H ΠΥΣ εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών «για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των συμβάσεων παραχώρησης… καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών».
Όπως αναφέρει η πράξη, υπάρχει «ανάγκη άμεσης έγκρισης των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β)», και «το γεγονός ότι όρος για τη θέση των συμβάσεων παραχώρησης σε ισχύ αποτελεί η με νόμο κύρωσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων».
Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Δεν πάει η Fraport στη Λέσβο, αναβλήθηκε κατάληψη
Στο μεταξύ στη Λέσβο οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχαν προγραμματίσει κατάληψη για αύριο, ενόψει της επίσκεψης κλιμακίου της Fraport στο νησί. Ωστόσο η κατάληψη αναβλήθηκε μετά την ματαίωση της επίσκεψης
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «οι Γερμανοί αγοραστές και οι “σύμμαχοί” τους συνειδητοποίησαν ότι η δημοσιότητα που θα έπαιρνε το θέμα διεθνώς», σε συνδυασμό με την επίσκεψη Τσίπρα – Σουλτς στο νησί, «θα επικοινωνούσε με τον καλύτερο τρόπο την καθολική αντίδραση της κοινωνίας στην υποτιθέμενη ιδιωτικοποίηση και θα αποδείκνυε το “παραμύθι” της επένδυσης».
Τονίζουν ότι είναι έτοιμοι να πουν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, όποτε τελικά γίνει η επίσκεψη του κλιμακίου της Fraport.
Ολόκληρο το ΦΕΚ της παραχώρησης των αεροδρομίων