«Mετά από την επιμελή προσμονή του ασφαλιστικού νόμου, που καλλιεργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα αρχίσανε οι επισκέψεις στους πολιτικούς αρχηγούς για επικοινωνιακό πλασάρισμα των συγκεκριμένων προτάσεων από τους κ.κ. Κατρούγκαλο – Πετρόπουλο» τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.

«Δυστυχώς όμως, άνθρακες ο θησαυρός» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και κατήγγειλε «υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, αυξήσεις εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων αλλά και τα “τρικ” μετάθεσης του πετσοκόμματος των υφιστάμενων κυρίων συντάξεων για τον επόμενο υπουργό (αφού του πετάνε την καυτή πατάτα), μαζί με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, χωρίς την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών», ενώ έκανε λόγο για αδιέξοδο δρόμο.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σ’ αυτήν  την καταστροφική πορεία για τον λαό μας και την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Πλακιωτάκης: Ο κ. Τσίπρας ψάχνει συναίνεση στο λάθος

«Θα μελετήσουμε την πρόταση και θα τοποθετηθούμε επισήμως. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες», τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Πρόσθεσε ότι «είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης συντάξεων κα αύξησης ασφαλιστικών εισφορών. Αφού μελετήσουμε την πρόταση θα διατυπώσουμε τις απόψεις μας». Συνεχίζοντας μάλιστα είπε πως «Από την πρώτη ενημέρωση που έχουμε προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό του το είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει συναίνεση στο λάθος. Συνεννόηση γίνεται στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων», κατέληξε o κ.Πλακιωτάκης.