Ο χάρτης δείχνει το μέρος όπου τα φερόμενα ως περιστατικά βίας υποστηρίζεται ότι έχουν λάβει χώρα, με μία μικρή περιγραφή μαζί με την ημερομηνία. Στη συνέχεια δείχνει έναν σύνδεσμο με είδηση όπου το περιστατικό κρίθηκε αναληθές. Σύμφωνα με την εφαρμογή την οποία παρουσίασε η Sueddeutsche Zeitung, υπάρχουν μέχρι στιγμής 187 τέτοια περιστατικά σε όλη τη Γερμανία
Ανάμεσα στις «ειδήσεις» περιέχονται οι φήμες για ληστείες, παροχές προς μετανάστες που φτάνουν στη χώρα αλλά και σεξουαλικές επιθέσεις, όπως ο υποτιθέμενος βιασμός ενός 13χρονου κοριτσιού στο Βερολίνο, που αναπαράχθηκε έντονα κυρίως από ρωσικά ΜΜΕ αλλά γερμανοί εισαγγελείς έκριναν ως ψέμα.
Η Γερμανίδα που δημιούργησε το «hoaxmap» δηλώνει στην εφημερίδα ότι ελπίζει να σταματήσει τη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση εναντίον των μεταναστών. Μολονότι αναγνωρίζει ότι «κάποιοι έχουν παγιωμένες αντιλήψεις» επισημαίνει ότι η άποψη πολλών ανθρώπων για το προφυγικό είναι αποτέλεσμα της επιρροής των media και των προκαταλήψεων που αυτά προβάλλουν.