«Αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κατρούγκαλος.  Αναφερόμενος στην συνταξιοδοτική δαπάνη, ο υπουργός Εργασίας είπε πως θα είναι μικρότερη στο μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ, ενώ υποστήριξε ότι θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. «Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντιλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» είπε.

Ερωτώμενος για τις συντάξεις των βουλευτών υποστήριξε ότι δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς τους και κανείς δεν εξαιρείται, «παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012». Εξηγώντας το καθεστώς υποστήριξε ότι «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» καθώς οι συντάξεις χωρίς εισφορές μένουν εκτός πεδίου του νέου νόμου όπως είπε.

Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο ΔΝΤ το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα» ενώ επιφυλάχθηκε για την Πέμπτη οπότε και «θα φανούν όλα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat». 


Ελπίζει σε συμφωνία μέσα στον Απρίλιο 

Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο  104,9 FM» εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον Απρίλιο. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε», ανέφερε για ασφαλιστικό και φορολογικό

«Θέλω να ελπίζω ότι μέσα στο Απρίλιο θα έχουμε συμφωνία» δήλωσε στο ο Γ. Κατρούγκαλος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την ανάκαμψη της οικονομίας που από το δεύτερο εξάμηνο και μετά «θα πάρει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αποτέλεσμα σταδιακά να μειώνεται η ανεργία».

Ερωτηθείς για το αν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η εφαρμογή ακόμα πιο επώδυνων μέτρων, υποστήριξε πως από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία «έπιασε» τους στόχους που είχαν τεθεί, «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να πάμε παραπέρα».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό, τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια αντοχής και «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε». Παράλληλα,  επανέλαβε ότι οι υφιστάμενες συντάξεις δεν θα έχουν καμία μείωση. Για τις μελλοντικές -όπως είπε- ήταν απαραίτητο να γίνουν περικοπές, καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη έχει μειωθεί, σε σχέση με αυτή που κάλυπτε τις μέχρι σήμερα συντάξεις.

Νέα συνάντηση με θεσμούς

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών στις 17:00. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο