«Η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς, στο πλαίσιο μια ιδεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση αυτού και γι' αυτόν τον λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε ενόψει της νομοθετικής κατάργησης πώς μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μια συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε:
«Αυτή η δυνατότητα διερευνήθηκε σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές διάθεσης να συνεχιστεί η συζήτηση αυτή».
Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, (ΕΙΤΗΣΕΕ) σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ προτίθεται να συζητήσει την πρόταση της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τα σωματεία των εργαζομένων από την πλευρά τους κάνουν λόγο για πρόταση της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στον αέρα, ζητώντας να παραταθεί η εισφορά του αγγελιόσημου ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.
Το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των σωματείων των εργαζόμενων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η απεργία στα ΜΜΕ.