Κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup στο Ευρωκοινοβούλιο, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Μάνφρεντ Βέμπερ και του Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο κ. Βέμπερ εκτίμησε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα «ίσως είναι πολιτικό.Και θα πρέπει να δούμε ότι είχαμε ανάπτυξη 0.7 % το 2014, ενώ πέρυσι, με την κυβέρνηση Τσίπρα – 0,2%. Είχαμε δηλαδή κατάρρευση και απομείωση της οικονομίας».

Συνεχίζοντας επιτέθηκε ακόμη περισσότερο στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Κυρίες και κύριοι, η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, πριν από ένα χρόνο περίπου, αν είχε ολοκληρωθεί, θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε η Ελλάδα να εξοικονομήσει ακόμα ένα δις από τα χρέη της. Ενώ τώρα τι κάνουμε; Συζητάμε ότι πρέπει να εξοικονομήσει 5,4 δις. Είναι τεράστια η διαφορά. Και γι’ αυτό πρέπει να πούμε ότι το περυσινό ήταν ένα χαμένο έτος, με την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έβλαψε συνολικά την Ελλάδα», ενώ υπεραμύνθηκε των όσων είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλω να επισημάνω για την Ελλάδα αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ανέφερε: ότι πρέπει να υπάρξει μια σθεναρή ηγεσία ώστε να ξεκινήσει μια σαφής πορεία με σταθερό προϋπολογισμό για την ανάκαμψη».


Παπαδημουλης: Θα τον βλέπετε για πολλά χρόνια πρωθυπουργό

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, σήκωσε το γάντι και μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς απάντησε στον Μάνφρεντ Βέμπερ.
«Κύριε Βέμπερ, στα 5′ της ομιλίας σας, επιτεθήκατε 5 φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν σας βοηθά. Διότι οι φίλοι σας της ΝΔ, άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ, είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ» είπε ο ευρωβουλευτής.

«Μπροστά μας έχουμε δυο προκλήσεις: η Ελλάδα θα τιμήσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει, για να επιστρέψει το ταχύτερο στην ανάπτυξη, κάνοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αλλά και η Ευρώπη, η ενωμένη Ευρώπη, οφείλει να τιμήσει τη δέσμευσή της για ελάφρυνση του χρέους και να την κάνει συγκεκριμένη και ουσιαστική» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.