Ο Κόρμπιν, που είχε ψηφίσει «όχι» στην ένταξη της χώρας στην προκάτοχο της ΕΕ την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) στο δημοψήφισμα του 1975, δήλωσε πως η ευθύνη για τα προβλήματα που προκάλεσε η μετανάστευση δεν βρίσκεται στην ΕΕ, αλλά στην κυβέρνηση των Συντηρητικών και στους εργοδότες.
 
«Ας μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, εργάζονται και μεταναστεύουν σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος.
 
«Αντί αυτού ας διασφαλίσουμε ότι οι κυβερνήσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των κοινοτήτων και ότι αυτοί οι αδίστακτοι εργοδότες που εκμεταλλεύονται χυδαία τους διακινούμενους εργαζομένους και προσπαθούν να περιορίσουν τα δικαιώματα τους πρέπει να αντιμετωπιστούν», συνεχίζει λέγοντας ο Κόρμπιν.
 
Ο Κόρμπιν κράτησε αποστάσεις από την εκστρατεία παραμονής της χώρας στην ΕΕ, καθώς δεν ήταν υπέρ κάποιων επιχειρημάτων για τους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύει η αποχώρηση από την ΕΕ (λεγόμενο Brexit), χαρακτηρίζοντας αυτά προϊόν «διαφήμισης», «μυθοπλασίας» καθώς και «προφητείες καταστροφών».
 
Πριν την ομιλία του, ο Κόρμπιν σχολιάστηκε από έναν από τους χρηματοδότες του κόμματος ότι δεν υποστηρίζει σθεναρά την εκστρατεία παραμονής και ότι έχει αποτύχει να συνδεθεί με τους ψηφοφόρους του Εργατικού Κόμματος.
 
«Πιθανώς να μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο, ας ελπίσουμε ότι θα το πράξει», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC o Τιμ Ρόουτς, επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης GMB.
 
Ο Ρόους απ' τη μεριά του ανησυχεί για τους ψηφοφόρους των Εργατικών ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν καθώς βλέπουν το δημοψήφισμα ως κάτι ενδιάμεσο για μια εσωτερική μάχη εντός του Συντηρητικού κόμματος του Κάμερον, που είναι βαθιά διχασμένο για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.
 
Ο Κόρμπι αντίκρουσε αυτή την κριτική, υποστηρίζοντας πως μεταφέρει το μήνυμα «όσο πιο έντονα μπορούμε».
 
«Το μήνυμα θα είναι πολύ ξεκάθαρο ότι διεξάγουμε εκστρατεία για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Βρετανία», κατέληξε λέγοντας.