«Έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε σοκ που θα μπορούσε να προκληθεί» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο. «Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι πριν από μερικά χρόνια. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η πολιτική της Ευρωζώνης» τόνισε.
 
Συμπλήρωσε ακόμη ότι «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Βρετανία. Ελπίζουμε και πιστεύουμε στη σοφία του βρετανικού λαού».
 
Από την πλευρά του, ο Λουίς ντε Γκίνδος, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, είπε ότι το Brexit θα έχει «αρνητικές επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία αλλά επίσης και για την οικονομία της ηπειρωτικής Ευρώπης», ενώ ζήτησε από τους Βρετανούς «να ψηφίσουν με σύνεση».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος εκτίμησε ότι «Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν  μια δυσκολία για την Ευρώπη αλλά πρώτα και κύρια μια τραγωδία για τη Βρετανία».
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τέλος, προειδοποίησε ότι πιθανό Brexit θα προκαλούσε μια κρίση αβεβαιότητας, έντονων διακυμάνσεων στις αγορές και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.
 
«Μια ψήφος υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ θα άνοιγε μια μακρά περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, αστάθειας στις οικονμικές αγορές και βραδύτερης ανάπτυξης», είπε συγκεκριμμένα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.