Η Ολλανδία θα πρέπει να διοργανώσει το δικό της δημοψήφισμα για το εάν θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα την εγκαταλείψει, τόνισε ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς
«Συγχαίρω τον βρετανικό λαό που νίκησε τις πολιτικές ελίτ τόσο στο Λονδίνο όσο και στις Βρυξέλλες και πιστεύω ότι κι εμείς μπορούμε να κάνουμε το ίδιο», δήλωσε ο κ. Βίλντερς.
«Οι Ολλανδοί θέλουν να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο του προϋπολογισμού τους, των εθνικών τους συνόρων και της μεταναστευτικής πολιτικής», πρόσθεσε.
Το ακροδεξιό, αντι-ευρωπαικό κόμμα με την ονομασία «Κόμμα για την Ελευθερία», το οποίο έχει επίσης αντιμεταναστευτική ατζέντα, προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία.