Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, η σταθερότητα που επικαλούνται τα μεγάλα κόμματα, δεν είναι ανάγκη να στηρίζονται μόνο από τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα και τόνισε πως η ψήφιση της απλής αναλογικής είναι το πρώτο βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν

«Δεν είναι επιχείρημα πως απαιτούνται μεγάλα κόμματα για τη σταθερότητα. Μπορούν να υπάρξουν συνθέσεις και από διαφορετικούς χώρους και όχι με τον βούρδουλα. Η απλή αναλογική είναι μονόδρομος, δίνει το δικαίωμα πραγματικής εκπροσώπησης των πολιτών. Πρέπει να δώσουμε στη νέα γενιά τη δυνατότητα να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Συμφωνώ πως θα πρέπει να βελτιωθούν και άλλα, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε με αυτά τα δύο και στη συνέχεια θα συζητήσουμε και τα άλλα. Συζητάμε να καταργηθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να συζητήσουμε για τις περιφέρειες.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να ανοίξουμε το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης. Να καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει να μπορεί να εκλέγει ο λαός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Αναφερόμενος στη στήριξη που λαμβάνει η Ελλάδα από το εξωτερικό, δήλωσε ότι πλέον η Ελλάδα χαίρει της εμπιστοσύνης μεγάλων δυνάμεων, που θέλουν και την διευθέτηση του χρέους. «Γεωπολιτικά, βρισκόμαστε στην πιο ενδιαφέρουσα μετά τον πόλεμο θέση. Ο Λιου στήριξε την Ελλάδα, όπως και ο Πούτιν πιο πριν, όπως και οι περισσότεροι στην  ΕΕ. Η Ευρώπη δέχεται χτυπήματα από την τρομοκρατία και εμείς αποτελούμε σημείο σταθερότητας. Και οι περισσότεροι στην  Ευρώπη και ο Λιου ζητούν λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους .

«Να μπουν όρια στη θητεία των βουλευτών»

Παράλληλα ζήτησε να μπουν όρια στις θητείες των βουλευτών. «Θα πρέπει να βάλουμε όρια και στη θητεία των βουλευτών. Να μιλήσουμε για την άμεση δημοκρατία και όχι μόνο για τα δημοψηφίσματα. Να φέρουμε και την κατάργηση νόμων με την ψήφο του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε και να θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα να μπορούν να παίρνουν οι τοπικές κοινωνίες αποφάσεις για ιδιαίτερα θέματα που τους απασχολούν, μιλάμε για ομάδες πολιτών που έχουν κοινά συμφέροντα. Να υπάρχει μια μέρα που θα συζητάμε στη Βουλή προτάσεις πολιτών και να ψηφίζουμε γι' αυτές»