Ο Σ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως με τον «μανδύα» των δήθεν προοδευτικών θέσεων, προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία και μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με παλιότερες θέσεις της

«Είναι παράξενο πως ένα αριστερό κόμμα ανακάλυψε μετά από τόσους μήνες τη σημασία της προόδου. Είναι προοδευτικό να αφήνουμε χουλιγκάνους να λεηλατούν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης; Είναι προοδευτικό να βάζουμε φόρους και να «κυνηγάμε» τους νέους επιστήμονες;; Να εκμεταλλεύεσαι το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων

Είναι προοδευτικό να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι άνθρωποι που έφυγαν από τη χώρα λόγω κρίσης; Είναι προοδευτικό να μη σπας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, που μέχρι χθες χαρακτήριζες εκκολαπτήρια διαφθοράς. Είναι προοδευτικό να είσαι με το μπόνους εδρών το καλοκαίρι του 2015 και εναντίον το καλοκαίρι του 2016;»

«Ισορροπία τρόμου με την απλή αναλογική»

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η απλή αναλογική δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, καθώς θα έφερνε μια ισορροπία τρόμου με κόμματα να εκβιάζουν. Όπως τόνισε, τη δεδομένη στιγμή δεν θα μπορούσαν να βρεθούν μαζί 5 κόμματα που θα παίρνουν κοινές αποφάσεις

«Είναι η απλή αναλογική η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος; Όχι. Θα έπρεπε να συνεργαστούν 5 κόμματα με τα σημερινά δεδομένα, αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Δε γίνεται να συνεργαστούν και να παίρνουν αποφάσεις μαζί.  Η απλή αναλογική σε μια χώρα με κρίση είναι εύκολο να ενισχύσει τους ακραίους και τους λαϊκιστές. Τότε θα υπάρχει μια ισορροπία τρόμου, και καθημερινή «απειλή» εκλογών. Αυτό θα ήταν προς συμφέρον των μιντιαρχών και των συμφερόντων.

Για να εκλεγείς πλέον στην Β Αθηνών πρέπει να σπαταλήσεις πολλά χρήματα και να έχεις και τα media. Ο νέος σας Λεβέντης σύμμαχος θέλει να μείνουν ενιαίες οι περιφέρειες για να ,μπορούν να βγαίνουν οι βουλευτές. Το πρώτο κόμμα πρέπει να έχει ένα μικρό προβάδισμα».

«Δεν θα σας ψήφιζαν οι άνθρωποι της δουλειάς»

Τέλος, εγκάλεσε την κυβέρνηση για το ότι δεν δίνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι και δεν θα ψήφιζαν «τα παιδιά του κομματικού σωλήνα»

Αποκλείεται το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Γιατί; Ασκείται συντηρητικές πολιτικές. Γιατί η πρώτη φορά αριστερά δεν δίνει το δικαίωμα να ψηφίσουν οι πολίτες που έφυγαν έξω; Οι άνθρωποι της δουλειάς δεν θα σας ψηφίσουν, δεν θα ψηφίσουν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν συνδεδεμένοι με τη χώρα τους. Λέμε όχι στην εξαπάτηση, όχι στην προσπάθεια σας για να παραμείνετε στην εξουσία. Το σχέδιο σας γκρεμίστηκε από εμάς και όχι από τη Χ.Α. Γκρεμίστηκε από εμάς που πολεμάμε τον καιροσκοπισμό. Ίσως αν αύριο βγείτε ,μπροστά στις δημοσκοπήσεις να βρείτε και τρόπο να ξαναψηφίσετε για το μπόνους εδρών.