Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της αυθαίρετης κατάληψης δημόσιας περιουσίας, αλλά το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό των «μη ταπεινών κινήτρων». Για όλους τους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή για 3 χρόνια, εκτός από τον 6ο κατηγορούμενο, για τον οποίο η ποινή μετατράπηκε προς 5 ευρώ, ημερησίως.
Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζαν ότι η παραμονή τους ήταν παράνομη, ενώ έκαναν λόγο για «κατάληψη στέγης», τονίζοντας ότι εάν τους εζητείτο θα αποχωρούσαν.
Πανεπιστημιακοί που κατέθεσαν από το βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκαν στα στατικά προβλήματα του κτιρίου – το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΑΠΘ – όπως επίσης στο γεγονός ότι το οίκημα δεν χρησιμοποιείτο για τις διδακτικές ανάγκες του Ιδρύματος. Κατέθεσαν δε, ότι υπήρχε «σιωπηρή ανοχή» από τις προηγούμενες πρυτανικές Αρχές σε ό,τι αφορά την παρουσία των«ενοίκων».
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν τρεις συγκατηγορούμενοί τους, που τελικώς κρίθηκαν αθώοι λόγω έλλειψης δόλου, ανάμεσα στους οποίους δύο νεαροί Ιταλοί που φιλοξενήθηκαν στο κτίριο, κάνοντας στάση στο ταξίδι τους προς τη Σαμοθράκη, κι ένας φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επίσης δήλωσε φιλοξενούμενος.
Στην αθωωτική πρόταση που έκανε για την περίπτωσή τους ο εισαγγελέας της έδρας, τόνισε ότι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για δημόσια περιουσία. Σχετικά με τους συλληφθέντες των δύο άλλων καταλήψεων, του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» στην Άνω Τούμπα, και της 8όροφης οικοδομής επί της οδού Καρόλου Ντηλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι δίκες τους αναβλήθηκαν για τις 3 και 5 Αυγούστου, αντίστοιχα και αφέθηκαν ελεύθεροι.