Συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας υποστήριξε ότι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης βρέθηκε η συζήτηση για το πώς η Ευρώπη θα μπορέσει να εμπνεύσει τους πολίτες της και θα τους βγάλει από το oικονομικό αδιέξοδο.

«Η σημερινή σύνοδος αναδεικνύει τη βούληση να συνεχίσουμε στον δρόμο για την ενότητα της Ευρώπης. Συμφωνήσαμε για ένα ευρωπαϊκό όραμα που θα ενώσει τους λαούς. Πρέπει να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών και εμπνευστούν για το μέλλον της Ευρώπης. Να πάρουμε μέτρα που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη, δυναμικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή μας».

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ενότητα της Ευρώπης, την καταπολέμηση της ανισότητας και τόνισε πως η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο.« Είχε θετική συμβολή συμμετοχή στον διάλογο για την Ευρώπη η σημερινή συνάντηση. Δεν θέλουμε να διχάσουμε την Ευρώπη, θέλουμε να ενώσουμε και να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες. Συζητήσαμε και την προσφυγική κρίση και τα βήματα μας, για την ασφάλεια των ανθρώπων και όχι τα αισθήματα φοβίας. Η επόμενη συζήτηση μας θα είναι στην Πορτογαλία».