Σε κείμενο που ανήρτησαν στο site του σταθμού, οι συνάδελφοι της δημοσιογράφου εκφράζουν την ικανοποίησή της και τονίζουν ότι είναι σε επιφυλακή για την διεκδίκηση των βασικών τους δικαιωμάτων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη χθεσινή ανακοίνωση ανάκλησης από τη διεύθυνση του σταθμού της απόλυσης της συναδέλφισσας Κατερίνας Κανάκη. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως αυτή η εξέλιξη ήταν απόρροια των έντονων συλλογικών αντιδράσεων εκ μέρους μας και των κινητοποιήσεων, που προκήρυξαν τα σωματεία μας. Παράλληλα, δηλώνουμε πως παραμένουμε σε επιφυλακή αναμένοντας την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
 

Από την άλλη, δε μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η πρόσφατη ανακοίνωση, που εξέδωσε το ΔΣ της εταιρείας για τη στάση εργασίας, που προκήρυξαν ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλωστε, εκφράσεις όπως το «ουδεμία απόλυση υπήρξε» τις είχαμε ακούσει δια ζώσης. 
 
Από τη δική τους μεριά οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο» είχαν καταστήσει εξαρχής σαφές πως δεν θα ανεχθούν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης, προκειμένου να παρουσιαστεί αυτή η απόπειρα εκδίωξης ως «λογική συνέπεια της λήξης μιας σύμβασης εργασίας μαθητείας». Με αυτά τα δεδομένα, η προκήρυξη της εν λόγω κινητοποίησης μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν μπορούσε να θεωρηθεί. 
 
Την ίδια στιγμή, δεν είναι δυνατό να συμμεριστούμε την άποψη ότι ο «105,5 Στο Κόκκινο» αποτελεί έναν από τους ελάχιστους «εργασιακούς παραδείσους εν Ελλάδι», όταν είναι γνωστό ότι ακόμη εκκρεμούν ζητήματα που αφορούν αδήλωτη εργασία, αλλά και σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας. Ούτε να υποστείλουμε βασικές διεκδικήσεις μας στο όνομα του όποιου ηθικού πλεονεκτήματος ενδεχομένως να επικαλείται η διοίκηση ή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα».
 
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο»