Ο Γ. Ρουπακιάς απολογείται αυτή την ώρα, ενώπιων των δικαστών και απαντά ενώπιον ακροατηρίου σε όλα τα καίρια ερωτήματα για το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Ο Ρουπακιάς απαντάει επίσης για τη σχέση των συγκατηγορούμενών του χρυσαυγιτών στην υπόθεση.

Η απολογία ξεκίνησε με τις τυπικές ερωτήσεις της προέδρου σχετικά με τον τόπο κατοικίας, την εργασία και την πρώτη επαφή του κατηγορουμένου με την Χρυσή Αυγή.

Στην συνέχεια η έδρα προχωράει στις ερωτήσεις σχετικά με την νύχτα που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος, η δολοφονία Φύσσα «ήταν μια ανθρωποκτονία και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα, το μπλέξανε με αυτό, και μια απλή ανθρωποκτονία την κάνανε ολόκληρη ιστορία…». Αργότερα και μετά από την έντονη αντίδραση της προέδρου, προσπάθησε να ανασκευάσει, λέγοντας ότι μετάνιωσε για αυτή του τη φράση αλλά και συνολικά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα την οποία δεν θα διέπραττε ποτέ και πως δεν είχε τέτοιο σκοπό.

Περιγράφοντας την διαδρομή με το αυτοκίνητό του κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ο Ρουπακιάς ανέφερε ότι είχε συναντήσει τον Παύλο Φύσσα, ενώ πιο πριν στην κατάθεσή του είπε ότι την στιγμή που τον δολοφόνησε δεν κατάλαβε ότι ήταν αυτός ή ότι εν τέλει δεν τον είδε καλά γιατί ο Φύσσας τον χτυπούσε και είχε βάλει τα χέρια του μπροστά για να προστατευτεί. Πιο συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι προηγουμένως ο Φύσσας τον είχε βρίσει και πως σήκωσε το χειρόφρενο, με σκοπό να βγει έξω και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο ήταν πίσω του οι μηχανές των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το αν την πρώτη φορά θα έπαιρνε το μαχαίρι είπε ότι δεν θα το έπραττε γιατί η αντίδρασή του εκεί ήταν αυθόρμητη.

Στην απάντηση της προέδρου ότι την δεύτερη και τελευταία φορά που συνάντησε τον Φύσσα, πήρε το μαχαίρι, ενώ ο Φύσσας του απευθύνθηκε με πολύ πιο ελαφρείς χαρακτηρισμούς, ο Ρουπακιάς απάντησε πρακτικά ότι οι εκφράσεις του Φύσσα ήταν βαριές και ότι δεν έχει ξανακούσει τόσο βαριές εκφράσεις στα 30 χρόνια που ήταν επαγγελματίας οδηγός, ωστόσο με παρότρυνση του δικηγόρου του είπε ότι δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Συγκεκριμένα όπως ισχυρίζεται οι βαριές εκφράσεις του Φύσσα στις οποίες όμως ο Ρουπακιάς δεν πήρε το μαχαίρι ήταν «Τι κοιτάς ρε μουνί, γαμώ το σπίτι σου» ενώ η φράση που ειπώθηκε από τον Παύλο Φύσσα πριν δολοφονηθεί και στην οποία ο Ρουπακιάς αντέδρασε αρπάζοντας το μαχαίρι ήταν «τι είναι ρε, τι είναι ρε;».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ρουπακιάς, ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε να τραυματίσει τον Παύλο Φύσσα και πως το έκανε πάνω «στην τρέλα του» την ώρα που τον χτυπούσε ο Παύλος Φύσσας.

Για την στιγμή που ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Φύσσα, η έδρα του απευθύνθηκε λέγοντάς του ότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο Φύσσας δεν του επιτέθηκε και εκείνος ατάραχος βγήκε από το αυτοκίνητό του και τον μαχαίρωσε στην καρδιά. Ο ίδιος το αρνήθηκε «με το χέρι στην καρδιά», τονίζοντας ότι ο Φύσσας του επιτέθηκε πρώτος.

Στην συνέχεια αναφέρεται στην προσαγωγή του λέγοντας ότι δεν του πέρασαν χειροπέδες και πως εξακολουθούσε να έχει το κινητό του. Μάλιστα όπως αναφέρει, όταν μεταφέρθηκε στο Α.Τ.τηλεφώνησε στην σύζυγό του και στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Πατέλη.

Ακόμα στην απολογία του Ρουπακιά αποτυπώνονται και οι συνομιλίες που είχε με την παρέα του Παύλου Φύσσα, η οποία είχε μεταφερθεί στο Α.Τ. Κερατσινίου και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο του φίλου τους. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αρχικά δεν ήξερε ποιοι είναι και πως είχαν πιάσει και την κουβέντα ενώ στην συνέχεια κατάλαβε ότι ήταν φίλοι του θύματος χωρίς όπως λέει να γνωρίζει ακόμα το όνομα του Φύσσα το οποίο και έμαθε 8 ημέρες αργότερα στην Γ.Α.Δ.Α. Αργότερα και ενώ η παρέα του Παύλου και ο δολοφόνος του βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, χτύπησε το τηλέφωνο κάποιου από την παρέα του Φύσσα και έγινε γνωστό ότι ο Παύλος Φύσσας απεβίωσε. Τότε ήταν που ο Γ.Ρουπακιάς βγήκε από το δωμάτιο και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «εγώ εκεί μέσα δεν ξαναμπαίνω», με τον αστυνομικό να του απαντάει ότι καταλαβαίνει και να τον προτρέπει να πάρει το ασανσέρ και να πάει στον τρίτο όροφο που τον περίμεναν.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο επέπληξε τον Ρουπακιά για το γεγονός ότι αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του. Συγκεκριμένα ανασκευάζει πάρα πολλά από τα στοιχεία τα οποία έχει δώσει ενώ κάποια από αυτά είναι τελείως αντικρουόμενα. όσο αφορά την συγκεκριμένη συμπεριφορά, λέει ότι σε προηγούμενες καταθέσεις βρισκόταν «σε σύγχυση» και πως δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά.

Επιπλέον ο Ρουπακιάς ισχυρίστηκε ότι σχεδόν τυχαία βρέθηκε στο σημείο καθώς απλά ακολούθησε τις μηχανές των χρυσαυγιτών που του ανέφεραν ότι πήγαιναν στο Κοράλλι να απεγκλωβίσουν κάποιον δικό τους, όπου όπως προέκυψε μετά επρόκειτο για τον κατηγορούμενο Άγγο. Όσο αφορά το αν ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ξανακούσει ποτέ αυτό το όνομα και δεν είχε ακούσει και τα τραγούδια του καθώς όπως αναφέρει «εγώ δεν ακούω τέτοια μουσική».

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Ρουπακιάς είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε σταλεί με εντολή να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα και του επιτέθηκε με το μαχαίρι επειδή ήταν ο πρώτος που είχε βρει μπροστά του. Σημειώνεται ότι ο Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος το βράδυ της δολοφονίας και αφού πρώτα τον είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ο Παύλος Φύσσας πριν πεθάνει.

«Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του», είχε δηλώσει ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς.

Όπως δείχνει έρευνα του κέντρου Forensic Architecture, που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε περίπου ένα χρόνο μετά, επιβεβαιώνεται η οργανωμένη φύση της επίθεσης του τάγματος εφόδου των χρυσαυγιτών το βράδυ της 18 Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τη στάση που τήρησαν οι αστυνομικοί που απέτυχαν να εμποδίσουν την δολοφονία.

Την Τετάρτη απολογήθηκε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στη δολοφονία, κατά τη γνωστή θρασύδειλη τακτική που έχουν ακολουθήσει όλα τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πατέλης υποστήριξε ότι δεν έβαλε κανέναν να σκοτώσει τον Π. Φύσσα και δήλωσε ότι πληροφορήθηκε για τη δολοφονία από τον Ρουπακιά, στον οποίο είπε «κόψε το λαιμό σου όπως τα έκανες». Έβαλε ασπίδα προστασίας για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και έριξε την ευθύνη αποκλειστικά στον Ρουπακιά.

Ο Πατέλης παραπονέθηκε για το ότι δεν γίνεται λόγος για τις «φιλανθρωπικές δράσεις» του ναζιστικού μορφώματος και όλοι στέκονται στον ναζιστικό χαιρετισμό των χρυσαυγιτών «που είναι αρχαιοελληνικός» αφού «το έχω ψάξει στο google και ο Μεταξάς έτσι χαιρετούσε».