Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποίησε και πάλι τον αριθμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα εδάφη της χώρας του για να ζητήσει νέα οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν λάβει από τις χώρες της Ευρώπης αλλά και διεθνώς πιο αποτελεσματικά μέτρα υποστήριξης για τη συντήρηση προσφύγων και μεταναστών, τότε είναι πιθανό η Τουρκία να ανοίξει τον δρόμο για να μεταβούν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σελού, είχε δηλώσει πως η Άγκυρα σκεφτόταν να στέλνει κάθε μήνα στην Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ δεν τηρεί τη συμφωνία της με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση.

«Ρωτάω τους Ευρωπαίους αν έχουν πραγματικά το κουράγιο. Έχετε το κουράγιο να ανοίξουμε τα σύνορα μας και να στέλνουμε κάθε μήνα 15.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη κάθε μήνα; Μπορούμε πραγματικά να σας δημιουργήσουμε μεγάλα προβλήματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σελού.