Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών νέων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές εν μέσω πανδημίας, καθώς και στη μη υλοποίηση των μαθημάτων με πρόσχημα τον συνωστισμό.

Ως προς την τηλεκπαίδευση στο σχολείο φυλακών ο διευθυντής του σχολείου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τρόπο να γίνει κάτι τέτοιο. «Παλέψαμε να μην κλείσει το σχολείο, να έχουμε δια ζώσης διδασκαλία. Δεν έγινε αποδεκτό» είπε, εξηγώντας ότι δεν τους άφησαν να κάνουν διδασκαλία δια ζώσης για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός, παρόλα αυτά στα κελιά είναι ο ένας πάνω στον άλλον και μέχρι χθες στις συγκεκριμένες φυλακές δεν είχαν γίνει καθόλου τεστ.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μετά από πόσους μήνες οι κρατούμενοι είναι περίπου 280 για 150 – 130 κρεβάτια. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα τόσα κρεβάτια, γιατί υπάρχει κόσμος που ευαισθητοποιείται και λέει να βάλουμε όλοι από κάτι να πάρουμε κρεβάτια. Οι κρατούμενοι είναι σε κελιά που χωράνε έως τέσσερα κρεβάτια, δηλαδή δύο κουκέτες και δεν υπάρχει χώρος να μπουν άλλες κουκέτες γιατί είναι μικρό το κελί» είπε. «Δεν είναι θέμα χρημάτων δηλαδή, είναι θέμα συνωστισμού ανθρώπων. Τα επιπλέον άτομα μετά τα τέσσερα θα κοιμηθούν ή στο πάτωμα ή δύο – δύο στα κρεβάτια. Ακόμη και στο πάτωμα δεν μπορούν γιατί δύο μπορούν να χωρέσουν και εκεί και αυτό με το ζόρι αν βάλεις τα στρώματα λίγο στραβά. Μοιράζονται το κρεβάτι ή το παίρνουν εναλλάξ» εξήγησε.

«Είμαι θυμωμένος. Όχι μόνο από την κυβέρνηση, είμαι θυμωμένος και από την αντιπολίτευση» συνέχισε αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν. «Εγώ από τον Μάρτιο φωνάζω και λέω υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται στο πάτωμα. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έκανε ή δεν έκανε αυτό που δεν έκανε, δεν είδα όμως καμία στήριξη από κανέναν τουλάχιστον από την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

«Και αναρωτιέμαι, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου; Μόνο η πορεία ή τα λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε; Αν για παράδειγμα γινόταν μία δράση με στόχο “ένα κρεβάτι για κάθε φυλακισμένο παιδί” δεν θα ήταν ένας φόρος τιμής άξιος;» είπε.