X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

1,5 εκατομμύριο από ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της αστυνομίας δίνει ο Τζιτζικώστας

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τη Τρίτη. Μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι υπεγράφη απόφαση για διάθεση του ποσού του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ΕΛΑΣ με οχήματα και άλλο εξοπλισμό.
Dimitris Panidis / SOOC
|

Ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο και το σύστημα Υγείας βρίσκεται – αν όχι πέρα – τουλάχιστον στα όριά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στην αστυνομία, προκειμένου η τελευταία να προμηθευτεί 60 οχήματα και άλλο εξοπλισμό.

Ακόμα σημείωσε ότι πρόκειται να αυξηθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια στην Κεντρική Μακεδονία για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις τελείως απαραίτητες, λέγοντας πως «είναι στο χέρι όλων, του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά, το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να φύγουμε από τον εφιάλτη του κορονοϊού», επαναλαμβάνοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης.

«Εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους»

Από πλευράς του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε πως «ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο Σύστημα Υγείας για να ανασάνει, εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους», είπε επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια για αύξηση της αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη και ακολουθώντας το αφήγημά του σύμφωνα με το οποίο «η αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας»

«Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει, θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία», υπογράμμισε.

Ακόμα επεσήμανε πως θα εντατικοποιηθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι, «ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί». Επίσης είπε ότι «εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, θα πάμε από νομό σε νομό, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον κορονοϊό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, το ζήτημα είναι ότι πρέπει όλοι μαζί να κόψουμε το δρόμο στον ιό», ανέφερε.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις