Μη ικανοποιητική χαρακτήρισε τη μείωση του αριθμού ασθενών στις ΜΕΘ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας στη συνέχεια τις περιοχές που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 671 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των τεστ να ανέρχεται σε 27.839 τεστ (pcr+rapid) και τη θετικότητα αυτών σε 1,92%. Παράλληλα 340 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένα ενώ παράλληλα καταγράφηκαν και 25 θάνατοι με τον συνολικό αριθμό θανόντων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 5.354.

Το μεγαλύτερο ιικό φορτίο εντοπίζεται στη Δυτική Αττική, στη Βοιωτία, στη Λέσβο, στην Κάλυμνο, στη Ροδόπη, στην Αργολίδα και στη Χαλκιδική.

Και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν την «προσοχή τους στραμμένη στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται η νόσος».

671 νέα κρούσματα και μικρή αύξηση διασωληνωμένων

Τέλος, ο Κικίλιας ανέφερε ότι τα 46 έτη αποτελούν τη μέση ηλικία των καταγεγραμμένων μολύνσεων, ενώ μίλησε για αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες από 35 έως 46 ετών.

«Είναι στοιχεία τα οποία μας προβληματίζουν γι’ αυτό και μόνιμα επανερχόμαστε στα βασικά για τα οποία έχουμε μιλήσει από την αρχή» τόνισε και υπενθύμισε: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα του lockdown να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που κράτησαν τη χώρα όρθια αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» είπε.

Η κατανομή των 671 νέων κρουσμάτων:

44 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
46 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
30 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
62 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
21 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών
36 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
69 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
14 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
13 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
10 κρούσματα στην Π.Ε Ηρακλείου
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
22 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας