Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, την Πέμπτη ο Ντράγκι έλαβε τη στήριξη της πλειοψηφίας του ιταλικού κοινοβουλίου και θα αποτελέσει τον επόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας, αν και δεν έχει εκλεγεί από τον ιταλικό λαό.

Ο Ντράγκι έλαβε τη στήριξη του λαϊκιστικού «Κινήματος των 5 Αστέρων», του  Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, του σοσιαλδημοκρατικού «Δημοκρατικού Κόμματος» και του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία» του επίσης πρώην πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι. Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Λέγκα του Βορρά», στήριξε την επιλογή Ντράγκι, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το κόμμα του δεν πρόκειται να θέσει βέτο για την επιλογή του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Μετά την έγκριση των κομμάτων, ο Ντράγκι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, Κάρλο Μπονόμι, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζουν τον Ντράγκι προκειμένου να «τρέξει» τις εκκρεμείς υποθέσεις της χώρας.

«Εκφράσαμε την πιο πεπεισμένη στήριξή μας για τη δράση που πρέπει να αναληφθεί, με την αληθινή ελπίδα ότι η κοινοβουλευτική συναίνεση που θα διατηρηθεί για το πρόγραμμά του (σ.σ. του Ντράγκι) θα είναι πλατιά και σθεναρή, γιατί υπάρχουν πολλά να γίνουν και πρέπει να γίνουν άμεσα και σωστά», ανέφερε ο Μπονόμι.

Σημειώνεται ότι το 2011 στην Ιταλία είχε αναλάβει χρέη «δοτού» πρωθυπουργού ο Μάριο Μόντι. Ο Ντράγκι αναμένεται να ορκιστεί και να ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης του μέχρι την Κυριακή