Τα 179 «ναι» προήλθαν από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς), ενώ τα 121 «όχι» από το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Προηγουμένως, υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ως “Μερκελιστές” και τόνισε πως η Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση. Ανέφερε πως το Μνημόνιο είναι ένα πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, το οποίο αν και δεν έφερε την κρίση, σίγουρα την επιδείνωσε.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Αλ Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι τρομοκρατεί όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα και να κυβερνήσει.

 Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «αβανταδόρους του λόμπυ της δραχμής» και κάλεσε τον Τσίπρα αν είναι λάθος οι αποκρατικοποιήσεις να κλείσει τον ίδιο πρώτο στη φυλακή.

«Ευτυχώς δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις απειλές σας να μας κλείσετε φυλακή. Χαιρετίζω όσους στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και σας καλώ να ψηφίσετε τις προγραμματικές δηλώσεις»,πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς.

Το πάρτυ των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε, δήλωσε, υποστηρίζοντας πως ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε την έξοδο από το ευρώ είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε πως πρέπει «Να σεβαστούμε ενωμένοι την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός» για ενότητα.