Την Τετάρτη, διεξήχθησαν έλεγχοι σε 120 σπίτια του νησιού, με 34 να χαρακτηρίζονται κατοικήσιμα, 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα και 20 να χαρακτηρίζονται με κόκκινο χρώμα ως μη κατοικήσιμα.

Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις που σημειώνονται στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα, αναγκάζουν τις αρχές του νησιού να τους κρατήσουν κλειστούς, ενώ το νοσοκομείο Λευκάδας κρίθηκε πως μπορεί να λειτουργήσει κανονικά μετά από ελέγχους καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους καθώς εκφράζονται φόβοι για νέες πιθανές καταστροφές. Υπενθυμίζεται πως από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ της Τρίτης, σε αρκετές περιοχές έχει διακοπεί η υδροδότηση αλλά και η ηλεκτροδότηση, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων. 

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται στο νησί, καθώς από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, είχαν καταγραφεί 32 σεισμικές δονήσεις, ενώ την Τετάρτη κατεγράφησαν 70.