Οι εργαζόμενοι στο Μετρό ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών. Όπως τονίζει το ΣΕΛΜΑ, η διοίκηση αδιαφορεί για τα αιτήματα των εργαζομένων, την ίδια ώρα που συνδιαλέγεται με υποτακτικούς κομμάτων. Υπογραμμίζουν ότι χρησιμοποιούνται ακόμα και μαφιόζικες πρακτικές για να τραμπουκάρουν τους εργαζόμενους. 

«Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιµων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει µε την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως µε κοµµατικά προσκείμενους και υποτακτικούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΛΜΑ.

«Θα σταθούµε απέναντι σε οποιοδήποτε µέλος του κατεστημένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κοµµατικού σωλήνα, µε µοναδικό προσόν τους την κοµµατική υποταγή, που χρησιµοποιούν ακόµα και µαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραµπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόµενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συµφέροντα τους».