Οι δυο δράστες, που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, καταδικάστηκαν ο μεν ένας σε συνολική ποινή κάθειρξης 30,5 ετών και άλλος σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 92 μηνών.
 
Για τον τελευταίο κατηγορούμενο, από το δικαστήριο αποφασίστηκε ότι η έφεση που είχε υποβάλει έχει αναστέλλουσα δύναμη, με πλειοψηφία 4 προς τρία.  Έτσι, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
 
Ο βασικός κατηγορούμενος, Παναγιώτης Βλαστός, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, γιατί συνεχιζόταν και σήμερα η απολογία του, για την υπόθεση των εκβιασμών, στον ανακριτή Αθηνών.
 
Όπως ανάφερε εκ μέρους του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο Βλαστός παραδέχεται ότι είχε δώσει εντολή για τοποθέτηση της βόμβας σε βάρος της εισαγγελέα Τρικάλων, Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη τον Φεβρουάριο του 2013, μόνο όμως όπως υποστηρίζει για λόγους εκφοβισμού.
 
Υπενθυμίζεται, ότι η βόμβα είχε προκαλέσει υλικές ζημιές σε διαμερίσματα, εντός της πολυκατοικίας και γύρω καταστήματα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.